Händiga Männen

Gå till innehållet

Huvudmeny

ROT-avdrag

På arbetskostnader upp till 100 000 kronor per år kan du få tillbaka maximalt hälften i form av skattereduktion genom den så kallade Fakturamodellen.

ROT-avdraget gäller för renovering/underhåll, ombyggnad samt tillbyggnad och kan utnyttjas av småhusägare och bostadsrättsinnehavare.

Här hittar du Skatteverkets förteckning över vad du kan få respektive inte kan få ROT-avdrag för.

OBS! Tänk på att för bostadsrättsinnehavare gäller bara avdraget för arbeten som sker inomhus i bostadsrätten - inte utomhus på tomten.


Steg-för-steg hur du går tillväga för att få ROT-avdraget:

  • Du kommer överens med oss om att det är husarbete som skall utföras (dvs giltigt för ROT-avdrag).

Var också beredd att visa oss information om hur mycket du dittills under året utnyttjat av den maximala skattereduktionen för husarbete. Sådan information kan du hämta hos Skatteverket.

  • Du lämnar oss dina personuppgifter som skall skrivas på den slutliga fakturan för att den skall kvalificera för ROT-avdrag.

  • Du får uppgifter om vårt företags namn, adress, organisationsnummer och F-skattsedel. För att du skall få ROT-avdrag måste de företag du anlitar ha F-skatt.

  • Vi utför arbetet hos dig efter överenskommelse.

  • Du betalar oss halva arbetskostnaden (eller mer om du närmar dig eller har överskridit gränsen för preliminär skattereduktion på 50 000 kronor). Resterande del får vi av Skatteverket. Spara fakturan eller kontantkvittot till deklarationen

 
 
Tillbaka till innehållet | Tillbaka till huvudmenyn